(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Bramborová pánev s liškami

Potřebné ingredience
Porce: 4; 500g lišek, 1kg brambor, 1 mrkev, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 1/2 svazku petrželky, 1 lžíce másla, 2 lžíce oleje, 100ml zeleninového vývaru, sůl, pepř
Postup přípravy
Brambory omyjeme, uvaříme ve slupce téměř doměkka a nakrájíme na plátky. Mrkev, cibuli a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme nadrobno nebo hrubě nastrouháme, cibuli na kolečka. Lišky očistíme a ty větší pokrájíme. V hlubší pánvi rozpálíme máslo a orestujeme na něm brambory s mrkví dozlatova. Vedle na pánvi si na oleji necháme zesklovatět cibulku, přidáme lišky a prolisovaný česnek. Jakmile houby začnou „vadnout”, zalijeme vývarem, přikryjeme a dusíme, dokud se vývar neodpaří. Vmícháme nasekanou petrželku, opatrně promícháme s opečenými brambory, dochutíme solí a pepřem.
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
http://www.facebook.com/dlabemesmishkou
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé